Rokiškėnai balsuoja aktyviai (0)

Publikuota: 2019-03-03 Kategorija: Politika
Rokiškėnai balsuoja aktyviai
N. Kralikas /

Didžiausioje rajone Juozo Tūbelio ketvirtojoje rinkimų apylinkėje iki 13.30 val. buvo balsavę jau apie 650 rinkėjų. Ir žmonių srautas, pasak komisijos atstovų – nenutrūkstamas.

Rokiškėnai aktyvūs

Kovo antrosios duomenimis, kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, iš anksto mūsų rajone jau balsavo 10,37 proc. rinkėjų. Savo balsus iš anksto atidavė 1095 rinkėjai, 291 balsavo specialiame punkte, o 1429 pasinaudojo teise balsuoti namuose. Taigi, iki rinkimų pradžios savo valią buvo išreiškę jau 2815 rajono rinkėjų iš 27 148 įrašytųjų į rinkėjų sąrašus.

Šiandien 14 val. duomenimis, mūsų rajone jau balsavo 26,76 proc. rinkėjų. Įskaitant išankstinį balsavimą, jau balsavo 37,13 proc. rinkėjų. Kaimyniniuose rajonuose aktyvumas dar didesnis: Kupiškyje rinkėjų aktyvumas peržengė 40 proc. ribą, Biržų – 39 proc., Anykščių – panašus kaip rokiškėnų – virš 37 proc.

Mieste kol kas aktyviausiai balsuoja Mikrorajono rinkimų apylinkės rinkėjai: jų aktyvumas – 40,8 proc. Didžiausioje, J. Tūbelio rinkimų aplinkėje, aktyvumas taip pat nemažas, čia iš 2469 rinkėjų 14 val. balsavo daugiau kaip 650, arba 34,19 proc. Komisijos narės „Rokiškio Sirenai“ sakė, kad rinkėjų netrūksta nuo pat ryto. Ir iš tiesų, rinkėjai pavieniui ar šeimomis traukia balsuoti nenutrūkstamu srautu. Eilių prie kabinų nėra, tačiau ir atsikvėpti komisijos nariams nėra kada.

Kaip sakė prie rinkiminės apylinkės kalbinta ponia Lida, į rajono politiką atėjo daug naujų žmonių, ne visi jie pažįstami rinkėjui, todėl teko analizuoti rinkimų programas. Kadangi ryškių favoritų ji neturėjo, apsispręsti, už ką balsuos, nebuvo paprasta.

Rokiškėnas Albinas Šatkus į apylinkę atėjo pasiramsčiuodamas lazdele. „Nors man – 92 metai, manau, kad balsuoti ne tik reikia, o būtina“, – įsitikinęs jis. Albinas neslėpė, kad rinkimai – tai ne tik proga išreikšti savo valią, bet ir pasižmonėti, pabendrauti. Ko vyresniems žmonėms labai trūksta.

Savo mintimis apie šiuos rinkimus pasidalino ir rajone žinomas istorijos specialistas, prašęs neminėti jo pavardės. Pašnekovas teigė, kad pasirinkti nelengva, nes rajono politikoje – daug naujų veidų. Kaip ir dera specialistui, jis daug laiko praleido studijuodamas rinkimines programas. O jos įvairios – vienos labai išsamios, kitos – itin lakoniškos, aptakios. Apsisprendimą sunkina ir tai, kad rajono politinės partijos nėra labai aktyvios, jose juntama akivaizdi kartų kaita, trūksta ryškių charizmatiškų lyderių.

Už ką balsuoja – nematyti

Šiemet rinkiminėse apylinkėse yra naujovių. Viena jų – nebeliko peršviečiamų balsadėžių. Anksčiau, kai balsadėžių sienelės buvo peršviečiamos, buvo galima bent apytikriai matyti, kur krypsta balsuotojų simpatijos. Mat rekomendacijos perlenkti balsavimo biuletenį laikydavosi ne visi. Dabar balsadėžės nepermatomos, tad ir rokiškėnų valia visiškoje paslaptyje liks iki 20 val., kada bus užvertos visų rajono rinkiminių apylinkių durys ir bus pradėti skaičiuoti balsai. Kartu su „Rokiškio Sirena“ sekite naujausius jų duomenis po 20 val.

Konstantinava muša rekordus

Tradiciškai, nuo ryto aktyviausiai balsuoja mažosios rinkimų apylinkės. Aktyviausi – Konstantinavos rinkėjai. Jų aktyvumas 14 val. duomenims perkopė 51,39 proc. ribą. Juos su 46,38 proc. vejasi Aukštakalnių rinkėjai, viso 40 proc. ribą peržengė aštuonių rinkiminių apylinkių rinkėjų aktyvumas, prie šios ribos artėja irPanemunėlio rinkėjai – 14 val. duomenimis, čia balsavo 39,94 proc. rinkėjų. Pasyviausiai balsuoja Lašų (kiek daugiau nei 27 proc.) ir Jūžintų rinkėjai (29 proc.).

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video