Rokiškis liko be poliklinikos vadovo (72)

Publikuota: 2019-01-18 Kategorija: Politika
Rokiškis liko be poliklinikos vadovo
Rokiškio Sirena arch. nuotr. / Danguolė Kondratenkienė

Sausio 18 dieną Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre – pokyčiai. Šiandien atleista PASPC direktorės pareigas ėjusi Danguolė Kondratenkienė.

Rokiškio rajono savivaldybės vicemeras Stanislovas Dambrauskas patvirtino, kad šiandien D. Kondratenkienė buvo oficialiai ateista iš einamų vadovės pareigų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija D. Kondratenkienės iš pareigų atleisti neliepė.

Dar praėjusią savaitę Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis teigė, jog kuomet D. Kondratenkienė nusprendė tapti administracijos direktore, buvo sutarta, kad į PASPC direktorės pareigas pastaroji nebepretenduos. Todėl rajono meras teigė buvęs nustebintas, kuomet D. Kondratenkienė nusprendė eiti į PASPC direktorės vietos konkursą.

„Mano nuomonė yra lygiai tokia pati kaip ir VTEK (Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos,- aut. past.), kad tas žmogus kuris dirba administracijoje, kuriai pavaldi yra šita įstaiga (PASPC,- aut. past.), tai tikrai pretenduoti į tą postą negali. Tuo labiau, kad konkursą organizuoja būtent ta pati administracija. Mano manymu tai yra nesąžininga schema. Kuomet ji sudalyvavo tame konkurse aš pasijutau apgautas ir praradau pasitikėjimą tuo žmogumi,“ – sakė A. Vagonis.

Su D. Kondratenkiene susisiekti nepavyko.

„Rokiškio Sirena“ primena, kad pernai metų gruodžio 12 d. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija svarstė klausimą ar Danguolė Kondratenkienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Atsižvelgdama į tyrimo metu surinktą medžiagą ir vadovaudamasi Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 22 straipsnio 1 dalies 1 punktu bei Lietuvos Respublikos Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymo 29 straipsnio 1 dalies 1 punktu, komisija nusprendė: „1. Pripažinti, kad buvusi Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Danguolė Kondratenkienė, 2017-2018 metais spręsdama klausimus, susijusius su buvusia darboviete VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centru ir nuo jų nenusišalindama, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 2 punkto ir 11 straipsnio 1 bei 2 dalių nuostatas. 2. Pripažinti, kad Danguolė Kondratenkienė, 2018 metais nustojusi eiti Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas ir nepraėjus vieneriems metams įsidarbinusi VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre direktoriaus pareigose, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 18 straipsnio nuostatas“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video