Rokiškio rajono savivaldybėje – nauja mero patarėja (15)

Publikuota: 2017-09-14 Kategorija: Politika
Rokiškio rajono savivaldybėje – nauja mero patarėja
Asmeninio archyvo nuotr. / Naujoji Rokiškio rajono savivaldybės mero patarėja – Inga Tidikienė

Liepos 31 d. mero iniciatyva buvo atleistas jo patarėjas Tadas Barauskas. Atsilaisvinęs jo postas buvo tuščias ilgiau nei mėnesį: tik rugsėjo 5-ąją meras rado tinkamą kandidatūrą šioms pareigoms užimti. „Rokiškio Sirenos“ žiniomis, mero patarėju dirbti norėjo ne vienas kandidatas. Šios pareigos patikėtos Ingai Tidikienei, pastaraisiais metais dirbusiai rajono savivaldybės Kanceliarijos skyriaus sekretore.

Naujoji mero patarėja ruošiasi įnešti naujovių

I. Tidikienė dabartiniame Mykolo Romerio universitete yra įgijusi įstaigų administravimo magistro laipsnį. Ji teigė visada norėjusi keisti sekretorės darbo vietą, nesėdėti vienoje vietoje, tobulėti. „Dirbdama sekretore, iš šono mačiau visą Rokiškio rajono savivaldybės darbo „virtuvę“, vietas, kurios dar nepadarytos ir kurias galėčiau atlikti aš,“ – kalbėjo I. Tidikienė.

Kadangi patarėjos specializacija – ryšiai su visuomene. „Būsiu atsakinga už Rokiškio rajono mero ir visos Rokiškio rajono savivaldybės darbo viešinimą, bendravimą su žiniasklaida, mero dienotvarkės koregavimą, dalyvavimą renginiuose.“ – pasakojo I. Tidikienė. Ji žada siūlyti keletą naujų šios srities idėjų . „Internetinėje erdvėje žmonės galės laisvai užduoti klausimus merui, direktoriui ar vicemerui. Internete skelbsiu ne tik mero, bet ir visų savivaldybės skyrių padarytus darbus,“ – teigė I. Tidikienė. Ji mano, kad internetinėje erdvėje žmonės turės daugiau galimybių viešai diskutuoti, reikšti nuomonę apie savivaldybės sprendimus.

I. Tidikienė mano, kad jos stipriosios pusės, lyginant su kitais kandidatais į patarėjo vietą, buvo inovatyvumas, idėjų ir pasiūlymų gausa.

Šiuo metu – darbas ir šeima

I.Tidikienės stipriosios savybės – komunikabilumas, jaunatviškas požiūris bei drąsa, gebėjimas išsakyti tvirtą nuomonę. „Žmonės galvoja, kad savivaldybėje niekas nevyksta. Mano pareiga – informuoti rajono gyventojus apie tai, kas yra daroma. Noriu, kad vyrautų atvirumas,“ – kalbėjo I. Tidikienė.

Naujoji mero patarėja naujoje darbo vietoje jaučiasi labai gerai, tarytum, savo vėžiose. „Suprantu, kad užimdama šias pareigas, turiu žinoti viską, bet kol kas visko nežinau. Noriu skubėti ir kuo daugiau padaryti, o juk reikia sustoti, apsižvalgyti. To reikia išmokti,“ – kalbėjo I. Tidikienė, kuri daug laiko skiria darbui, o laisvalaikį praleidžia kartu su šeima.

Svarbiausia – pasitikėti žmogumi

Į mero patarėjo vietą pretendavo trys kandidatai. Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis, rinkdamasis sau talkininką, vadovavosi trimis kriterijais.

„Pirmasis kriterijus, kuris, mano nuomone, yra pagrindinis – lojalumas. Tik dabar supratau, ką reiškia asmeniškai pasitikėti žmogumi,“ – kalbėjo A. Vagonis. Jis neslepia: svarbu šalia turėti patikimą žmogų. „Partija ar organizacija negali paskirti žmogaus, kuriam galėtum dalinti asmeninio pasitikėjimo „bonusus“. Jis gali apgauti bet kurią akimirką,“ – teigė A. Vagonis.

Antrasis kriterijus – gebėjimas tinkamai orientuotis sudėtingose situacijose. „Žmogus turi sugebėti mane „išsukti“ iš įvairiausių situacijų – net man padarius ką nors neteisingo,“ – kalbėjo A. Vagonis. Trečiasis kriterijus – surinkta visokiausio pobūdžio informacija, apibūdinanti patarėjo asmenybę: pradedant kandidatų lankytomis mokyklomis, baigiant įstaigų, kuriose dirbo, rekomendacijomis.

„Atrasti tinkamą patarėją – sudėtinga ir reikalauja laiko. Pateikiau kandidatūrą partijos tarybai, nes šis patarėjas – socialdemokratų deleguotas žmogus. Pasakiau jiems, kad aš pasitikėčiau šiuo žmogumi ir partijos taryba tai patvirtino,“ – kalbėjo A. Vagonis.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video