Retėja Antano Vagonio komiteto, „valstiečių“ ir „tvarkiečių“ kandidatų į rajono tarybą gretos (45)

Publikuota: 2019-02-01 Kategorija: Politika
Retėja Antano Vagonio komiteto, „valstiečių“ ir „tvarkiečių“ kandidatų į rajono tarybą gretos
„Rokiškio Sirenos“ montažas / Keturiems kandidatams į Rokiškio rajono savivaldynbės tarybą rinkimai jau baigti.

Kandidatų į šalies savivaldybių tarybas sąrašai sutrumpėjo 288-ais asmenimis. Mat Vyriausioji rinkimų komisija patikrino kandidatų biografijas ir diskvalifikavo tuos, kurie nenurodė, kad teismo įsiteisėjusiu nuosprendžiu (sprendimu) buvo pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos. Mūsų rajone dėl šios priežasties labiausiai išretėjo Antano Vagonio komitetas: iš kandidatų sąrašo išbraukti Igoris Popovas ir Alė Kučinskienė. I. Popovas sąraše buvo 13-as, o A. Kučinskienė 14-a.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše neliko 36-uoju numeriu pažymėto Remigijaus Beconio. O Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše – 13-uoju numeriu pažymėto Juozo Jasinevičiaus.

Pagal galiojančius teisės aktus, kandidatai privalo nurodyti, kad  teismo įsiteisėjusiu nuosprendžiu (sprendimu) buvo pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos.

„Antano Vagonio komiteto“ pirmininkas Antanas Vagonis teigė, kad situacijos su A. Kučinskiene jis tiksliai nežino, todėl daug komentuoti nepanoro, o I. Popovo teistumą įvardijo kaip žmogiškumo apraišką. „ Alės, tai tiksliai nežinau, todėl nenorėčiau daug komentuoti, tai darbšti  ir aktyvi ūkininkė ir per savo drąsą galėjo kokiam valdininkui ir užvožti, ar šiaip kokią klaidą padaryti. Tačiau Igorio teistumą vertinu kaip žmogiškumo apraišką, nes jis padėjo savo sergančiai mamai parnešti iš tarybinio ūkio fermos paršiukus! Šiandien tai  galima traktuoti kaip sabotažą prieš tarybinę santvarką. Tuo labiau buvo nepilnametis,“ – sakė A. Vagonis.

Susisiekus viešai nurodytais kontaktais su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Rokiškio skyriumi, buvo pasiūlyta skambinti nušalintam kandidatui. Tačiau LVŽS Rokiškio skyriaus kontaktinis asmuo J. Jasinevičiaus kontaktų nenurodė. Jų nebuvo ir internetinėje erdvėje. Atsakymą galiausiai davė viena šios partijos sąrašo lyderių mūsų rajone, Seimo nario Jono Jaručio padėjėja Lina Meilutė-Datkūnienė. „Traktuoti kaip slėpimą neteisinga – žmonės kartais užsimiršta. Nebuvo tai kriminalas ir nebuvo tai daroma specialiai. Tai yra administracinė nuobauda dėl vairuotojo pažymėjimo, tačiau visi procesai pasibaigė jau vasarą. Niekas neįvyko, nesuprato, pamiršo, nepažymėjo,“ – sakė L. Meilutė-Datkūnienė.

Partijos “Tvarka ir teisingumas” Rokiškio skyriaus vadovas Robertas Batrūnas apie R. Beconį sakė, jog visų aplinkybių tiksliai nežino ir pats. “Čia buvo seni laikai, kažkas su policija. Tai nebuvo nei vagystė, nei chuliganizmas. Tas nusižengimas buvo įvykdytas iki 2000 metų. Tikriausiai tai buvo administracinė bauda, kuri ankščiau buvo traktuojama kaip teisinis nusižengimas,” – sakė R. Baltrūnas. Pats R. Beconis situacijos komentuoti nepanoro.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video