Rajono politikų filmuoti pasisakymai sklando Facebooke (4)

Publikuota: 2019-02-22 Kategorija: Politika
Rajono politikų filmuoti pasisakymai sklando Facebooke

Socialinių tinklų platybėse klaidžioja LRT studijoje filmuoti kandidatų į rajono merus pasisakymų vaizdo įrašai. Rokiškėnai domisi, ar be socialinių tinklų dar kur nors juos galima pamatyti, kada jie bus rodomi per televiziją. „Rokiškio Sirena“ atsako į šiuos rajono rinkėjų klausimus. Vakar popiet kandidatai į rajono tarybą vyko filmuotis debatuose delfi.lt.

Filmavimo diena nepraėjo be skandalo


Vyriausiosios rinkimų komisijos buvo sudarytas grafikas, kada ir kaip bus filmuojami kandidatai į savivaldybių tarybų merus bei kandidatų į šių tarybų narius sąrašų atstovai. Rokiškėnai buvo filmuojami vasario 7-ąją dieną televizijos studijoje Kaune.
Skelbta, kad šiemet rinkiminių debatų laidų nacionalinio transliuotojo eteryje nebus, tačiau įrašai bus saugomi LRT „Mediatekoje“, nuorodos bus skelbiamos Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklalapyje bei jais kandidatai ar jiems prijaučiantys asmenys galės dalintis socialiniuose tinkluose.
Kandidatams į rajono merus teko nelengva užduotis: visa tai, ką jie nori pasakyti rinkėjams, pretendentai turėjo sutalpinti į dviejų minučių trukmės kalbą. Tokios kalbos teksto apimtis 12-ojo dydžio šriftu – maždaug pusė A4 formato puslapio. Suklydusiems, ėmusiems mikčioti ar krenkšėti galimybėpasitaisyti nesuteikta: visą kalbą jie turėjo sklandžiai pasakyti ar perskaityti iš karto, jokių dublių ar pakartojimų nenumatyta.
Visgi filmavimo dieną neapsieita ir be skandalo: rajono meras Antanas Vagonis filmuotis į Kauną važiavo darbo metu, tarnybiniu automobiliu. Jis debatuose sakė, esą tos dienos darbotvarkė buvo suplanuota taip, jog esą kelioms minutėms į filmavimą jis vyko tarp tarnybinių reikalų.

Kai kas nepasižiūrėjo į veidrodį...


Vieno iš septynių kandidatų į rajono merus– Roberto Baltrūno – filmavime nebuvo. Taip nutiko, nes tą dieną jis sirgo ir turėjo nedarbingumo lapelį. Todėl šis kandidatas nedalyvavo ne tik filmavime, bet ir tą pačią dieną surengtuose debatuose Kultūros centre.
Kandidatai į rajono merus laiko limitą išnaudojo sėkmingai. Filmavimo komandai neteko nutraukti jų pasisakymų. Nors dauguma kandidatų į rajono tarybos merus ganėtinai gerai apgalvojo savo įvaizdį, tačiau kai kas, panašu, prieš stodamas prieš kameras, paprasčiausiai pamiršo pažiūrėti į veidrodį.
Buvo juntama, kad jaudinosi dauguma kandidatų, tačiau kai kurie tą jaudulį ganėtinai sėkmingai tvardė.  Kai kurie kandidatai savo pasisakymus bandė skaityti, tai buvo ganėtinai pastebima.  Visgi viešojo kalbėjimo testą sekėsi laikyti ne visiems. Kai kurie kandidatai laiką, skirtą savo programos pristatymui naudojo ganėtinai neproduktyviai: konstatavo visiems seniai žinomas tiesas apie emigraciją, menką centrinės valdžios dėmesį regionams, prastas rajono vietas įvairiuose reitinguose. Lyginant kandidatų pasisakymus vaizdo įrašuose ir jau vykusiuose dviejuose debatuose, akivaizdu, kad kai kuriems pasisakymo formatas yra patogesnis. Tačiau iš esmės sėkmingiausiai ir debatuose, ir vaizdo siužetuose sugebėjo save pateikti iš esmės tie patys kandidatai.
Abėcėlės tvarka pateikiame esmines kandidatų į rajono merus pasisakymų detales.
Tado Barausko pasisakyme buvo akcentuojama investicijų būtinybė, akcentuojama žema dabartinio rajono kompetencija.
Andrius Burnickas akcentavo vieno langelio principo diegimą rajono savivaldybėje, įmonių, įstaigų veiklos skaidrinimą, artimesnį bendravimą su seniūnais ir seniūnaičiais.
Ramūnas Godeliauskas teigė, kad rajonui reikia ne skandalų ir konfrontacijų, o ramaus ir sklandaus darbo. Jis pabrėžė, kad jo programa parengta atsižvelgiant į rokiškėnų išsakytus lūkesčius Jis pateikė konkrečius sprendimus, ką jis ir jo komanda žada padaryti gerinant Rokiškio miesto ir rajono situaciją.
Valiaus Kazlausko pasisakymas buvo labai trumpas, vos 1 min. 14 s. Jame programinių dalykų mažai, keliais žodžiais užsiminta apie valdančiosios koalicijos nuveiktus darbus, o jei jis būtų išrinktas rajono meru, V. Kazlauskas žadėjo telkti žmones, o ne skaidyti.
Dalia Lūžienė-Malijonienė akcentavo rajono konkurencingumo augimą, investicijų paiešką, turizmo plėtrą, paslaugų prieinamumą rajono gyventojams.
Antanas Vagonis džiaugėsi, kad pavyko įgyventinti suplanuotus darbus, žadėjo rinkėjams „ledą“ ir „sporto rūmus“.

Sąrašų pristatymai – dar ne visi parengti


Kadangi viešai peržiūrai svetainėje prieinami ne visų politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų atstovų pasisakymai, gerbdama kandidatų lygiateisiškumą, „Rokiškio Sirena“ šių pasisakymų kol kas neanalizuos.
Norintieji detaliau susipažinti ir su kandidatų į rajono merus, ir politinių partijų bei visuomeninių rinkiminių komitetų atstovų pasisakymais, tą gali padaryti pasinaudoję šia nuoroda.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video