Prašymas Antanui Vagoniui nekandidatuoti ir kur pradingo rajono konservatorių vedlio stuburas (38)

Publikuota: 2018-10-31 Kategorija: Politika
Prašymas Antanui Vagoniui nekandidatuoti ir kur pradingo rajono konservatorių vedlio stuburas
"Rokiškio Sirena" montažas /

Spalio 31 d. Aukštaitijos internetinės naujienų agentūros AINA puslapyje pasirodė Rokiškio rajono tarybos daugumos atstovų paskelbtas raštas, kuriuo rajono mero Antano Vagonio prašoma... nebekandidatuoti.

Išplatintame pranešime teigiama: „Mero plačiai išreklamuotos Indijos verslininkų investicijos jau tapo pajuokos objektu šalies mastu. Visuomeninė televizija bei nacionaliniai naujienų portalai labai akivaizdžiai parodė, kad garsūs pranešimai apie rekordines investicijas Rokiškyje tebuvo mero reklaminė akcija. Net pats meras prieš LRT TV kameras pripažino, jog indų planai atrodo kaip utopija. Tokių investicijų realumu abejoja visi ekspertai. Indijos rūmų atstovė jau vengia viešumos. Merui talkinę Seimo nariai taip pat abejoja indų planų realumu“.

Panešime nebijoma pabrėžti, kad tokiais veiksmais A. Vagonis parodo, kad ne tik nesuvokia Rokiškio rajono galimybių, bet ir „nesusigaudo“ kam savo laiką ir energiją turi skirti meras – juk atlyginimą jam moka visi rajono gyventojai.

Išsamiai išdėstytos kalbos pabaigoje tiesiogiai kreipiamasi į rajono merą. Teigiama, jog A. Vagonio nekompetencija daro ilglalaikę žalą visam rajonui, todėl Rokiškio rajono tarybos dauguma ragina atsakingai pabaigti kadenciją ir „nebesieti savo ateities su šiuo postu“.

It peticijoje po pranešimu išdidžiai išrikiuotos pasirašiusiųjų tarybos narių pavardės: Irmantas Tarvydis, Gintaras Girštautas, Vytautas Masiulis, Laima Sadauskienė, Vidmantas Maželis, Andrius Burnickas, Tadas Barauskas, Stasys Meliūnas, Valius Kazlauskas, Arūnas Augutis.

Susisiekus su kandidatu į mero postą Andriumi Burnicku, šis paaiškino, jog rašto idėja gimė televizijoje pasirodžius reportažui apie investuotojus iš Indijos. „Rajonas tapo pajuokos objektu visos Lietuvos mastu. Juoktis iš mūsų rajono dėl mero poelgių tampa tradicija,“ – komentavo jis. Anot jo, toks „ne meriškas“ elgesys tik pakėlė tarybos narių nusivylimo kartelę A. Vagoniu.

Atrodo, jog viskas gerai: visi nusprendė, visi pasirašė. Tačiau atidžiau peržvelgus pasirašiusiųjų sąrašą už akių vėl gi užkliūva A. Burnickas. Juk visai neseniai keli sąraše esantys asmenys TS-LKD  Rokiškio skyriaus vadovui Andriui Burnickui aiškino, kaip reikia elgtis,  nors jis yra partijos kandidatas į rajono merus, viešai pasitikėjimą išreiškė A. Burnicko bendražygiui Stasiui Meliūnui ir teigė, jog būtent jis, o ne skyriaus vadovas, vertas rajono mero vardo. Į klausimą, kaip A. Burnicko parašas atsidūrė tarp partiją priešinusių žmonių parašų, rajono konservatorių vadovas atsakė: „Pasirašė visa rajono  tarybos dauguma, o minėtasis ginčas vyko ne tarybos narių tarpe, o mūsų partijos viduje, todėl darbas savivaldybės taryboje nuo to nesikeičia. S. Meliūnas iš partijos pasišalino, taryboje su juo ir toliau bendraujame maloniai. Niekas nesugriuvo ir nematau jokių problemų dirbti kartu“.

A. Burnicko partijos bendražygis Algis Kazulėnas apie išplatintą pranešimą pasisakė teigiamai. „Gaila, kad nežinojau, jog toks pranešimas yra – būčiau pasirašęs. Ši mero kadencija praėjo taip, jog visus keturis metus kovojom su A. Vagonio elgesiu, jo problemom ir iššūkiais. Kadencijos metu neįvyko joks proveržis ir jokių darbų jis neatliko,“ – komentavo A. Kazulėnas.

Diana Meškauskienė situacijos komentuoti nepanoro. „Manau, kad visus taškus ant i sudėlios rinkėjai, o drabstymasis purvais nieko nepakeis,“ – sakė ji.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video