Politikai: „Kai išrinkti atstovai nebesugeba susitvarkyti, tai yra labai blogai“ (4)

Publikuota: 2018-04-12 Kategorija: Politika
Politikai: „Kai išrinkti atstovai nebesugeba susitvarkyti, tai yra labai blogai“
„Rokiškio Sirena“ / Vidaus reikalų viceministras stengėsi sutaikyti rajono tarybos narius. Ar jam tai pavyko?

Suvaldyti politinę situaciją rajono taryboje turėjo padėti ir vidaus reikalų viceministro Dariaus Urbono vizitas. Jo susitikime su rajono tarybos nariais netrūko emocijų. Visgi panašu, kad tiesioginio valdymo rajonui visgi gali pavykti išvengti.

Viceministras Darius Urbonas patvirtino, susirinkusiesiems, kad rajono tarybos veiksmai yra teisėti, kol nėra nuspręsta kitaip. Kol Seimas neįvedė tiesioginio valdymo Rokiškio rajone, tol rajono taryba gali priimti teisėtus sprendimus.

Kaip situaciją vertina rajono tarybos nariai?

Gintaras Girštautas: Turim šitą problemą spręsti, tačiau tai nėra tarybos, tai Rokiškio rajono savivaldybės mero Antano Vagonio problema, kad jis ignoruoja Tado Barausko kandidatūrą. Šią savaitę mes suformuosime daugumą, pasiruošim programą, prie kurios merui siūlysime prisidėti. Jei nepasiseks – didelės bėdos nematau.

Dijana Meškauskienė: Įvedus tiesioginį valdymą būtų pažeidžiami demokratijos principai. Man gėda, kad einam į tokį dalyką, paminam demokratiją. Tai yra grėsmė visos respublikos mastu. Juk rinkimai aukščiausia demokratijos išraiška, ir kai išrinkti atstovai nebesugeba susitvarkyti, tai yra labai blogai.

Tadas Barauskas: Galvojame, kad tiesioginis valdymas visgi nebus įvestas. Viliamės, kad pavyks sustatyti trūkstamus savivaldybės pasitikėjimo asmenis ir taip išspręsti šią problemą. Tiesioginis valdymas būtų įvestas tik tuomet, jei vyriausybė pateiktų prašymą Seimui, na, o tada ir taryba, ir meras būtų paleisti ir iki kitų rinkimų rajoną valdytų valstybės parinktas asmuo.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video