Piliečiai kviečiami prisidėti prie regioninės politikos formavimo (2)

Publikuota: 2018-08-06 Kategorija: Politika
Piliečiai kviečiami prisidėti prie regioninės politikos formavimo

Vidaus reikalų ministerija skelbia viešas konsultacijas dėl Lietuvos regioninės politikos „Baltosios knygos“ įgyvendinimo priemonių plano projekto. 

Viešam svarstymui pateiktas Vyriausybės nutarimo „Dėl Nacionalinės regioninės politikos prioritetų iki 2030 metų patvirtinimo“ projektas, parengtas siekiant sudaryti oraus, aktyvaus, saugaus, sveiko ir patrauklaus gyvenimo ir darbo galimybes visoje Lietuvoje.

Nutarimo projektą rasite čia.

Įvertinti projektą ir teikti pasiūlymus kviečiami visi darnios regionų plėtros aktualijoms neabejingi šalies piliečiai, vietos savivaldos, aukštojo mokslo įstaigų, nevyriausybinių organizacijų, asocijuotų verslo struktūrų atstovai. 

Taip pradedamas įgyvendinti ir vienas „Baltosios knygos“ uždavinių – į savivaldai ir regionams svarbių klausimų sprendimą įtraukti gyventojus ir ekonominius bei socialinius partnerius.

„Regioninė politika – mūsų visų rūpestis, todėl kiekvieno piliečio nuomonė apie tai, kaip geriau įgyvendinti „Baltosios knygos“ tikslus yra labai svarbi. Sieksime maksimaliai atsižvelgti į visas gautas pastabas, suformuluoti sprendimus, atitinkančius darnios regionų plėtros ir oraus piliečių gyvenimo poreikius“, – sakė vidaus reikalų viceministras Arūnas Gražulis.

Regioninės politikos plėtros viziją ir strateginius tikslus apibrėžianti „Baltoji knyga“ Nacionalinėje regioninės plėtros taryboje buvo patvirtinta praėjusių metų pabaigoje. Šiuo dokumentu siekiama suderinti nacionalinės valdžios ir vietos savivaldos institucijų bei socialinių ir ekonominių partnerių teritorinės sanglaudos vizijas bei veiksmus joms pasiekti.

„Baltojoje knygoje“ įvardyti svarbiausi valstybės iššūkiai – geografiškai subalansuotas, darnus ir tvarus augimas bei kokybiškų gyvenimo sąlygų sudarymas visoje Lietuvoje. 

Įgyvendinant „Baltojoje knygoje“ numatytas priemones bus siekiama sukurti veiksmingos regioninės politikos sistemą, užtikrinti, kad ekonomikos augimas būtų geografiškai subalansuotas, sudaryti kokybiško gyvenimo sąlygas visoje Lietuvoje bei pagerinti regionų įvaizdį. 

Pastabas ir pasiūlymus dėl regioninės politikos Baltosios knygos priemonių plane numatytų tikslų ir priemonių Vidaus reikalų ministerija kviečia teikti iki rugsėjo 15 d. elektroniniu paštu ana.surudo@vrm.lt.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video