Liberalai ugdo viltis – Stasys Meliūnas tikisi bendražygių pritarimo (9)

Publikuota: 2018-09-14 Kategorija: Politika
Liberalai ugdo viltis – Stasys Meliūnas tikisi bendražygių pritarimo
"Rokiškio Sirena" montažas /

Pastarieji politiniai įvykiai rajone apniaukė Rokiškio konservatorių skyriaus padangę. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariams jau prieš pusmetį pranešus apie iškeltą kandidatą į mero postą Andrių Burnicką, trys svetimų politinių jėgų atstovai nusprendė šiems viešai pasiūlyti kitą, jų manymu labiau tinkantį kandidatą Stasį Meliūną.

Šiuo pareiškimu nepatenkintos liko konservatorių partijos viršenybės – A. Burnickas bei Dijana Meškauskienė, kurie savo nuomones paviešino internetinėje erdvėje.

Konservatorių bendražygis S. Meliūnas neslėpė džiaugsmo dėl kitų partijų išreikšto pasitikėjimo bei pažado mero rinkimuose jį palaikyti. Tai S. Meliūnas įvardino kaip partijų norą dirbti vieningai.

Paklaustas apie tai, ar kitų partijų palaikymas S. Meliūną paskatino kandidatuoti į Rokiškio rajono mero postą šis atsakė, jog viskas priklausys tik nuo partijos sprendimų. „Liberalų viešai išplatintas pranešimas yra tik siūlymas, jog bus remiamas toks ir toks kandidatas (S. Meliūnas – aut. past.), tačiau šiuo metu į mano kėlimą į kandidato postą partijos nariai reaguoja neigiamai – jie siūlymui nepritaria,“ – kalbėjo S. Meliūnas. Pastarasis pridūrė, jog iki rinkimų laiko dar yra, todėl bendražygių nuomonė šiuo klausimu dar gali keistis.

„Pagal visas kandidatų tvirtinimo procedūras mūsų visuotinio susirinkimo metu, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Rokiškio skyriaus iškeltas kandidatas į merus lieka Andrius Burnickas – viskas išlieka status quo (lotyniškas terminas, reiškiantis išlaikyti poziciją, esančią dabar – aut. past.)ir šiuo metu savęs kandidatu vadinti negaliu. Esu tik siūlomųjų sąraše ir mano pozicija gali keistis tik kolegoms mane patvirtinus kaip kandidatą,“ – pokalbį užbaigė S. Meliūnas.

Po rajoną "papurčiusios" žinios apie kitų kišimąsi į konservatorių partijos vidų, Rokiškio liberalai Facebook socialiniame tinkle pareiškė, jog jų iškelta idėja tik parodė kiek kitokį kai kurių partijų vadovų ir atstovų veidą. Pranešime liberalai teigė, jog sujudimas jų nuomonės nepakeitė.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video