Ką Rokiškio socdemai nori paslėpti nuo visuomenės, arba kaip nupjauti šaką, ant kurios sėdi? (23)

Publikuota: 2017-11-07 Kategorija: Politika
Ką Rokiškio socdemai nori paslėpti nuo visuomenės, arba kaip nupjauti šaką, ant kurios sėdi?

 

Spalio pabaigoje tinklapyje http://www.lsdprokiskyje.lt pasirodė straipsnis „LSDP – ne balaganas, nariai privalo turėti stuburą, puoselėti vertybes ir neužsižaisti arogancija“. „Rokiškio Sirena“ perpublikavo straipsnį savo svetainėje www.rokiskiosirena.lt. Iškart po to redakcija sulaukė Rokiškio socialdemokratų skyriaus pirmininko Tado Barausko laiškų su prašymais panaikinti straipsnį iš „Rokiškio Sirena“ svetainės dėl to, kad, pasirodo, straipsnio autorius yra „Gimtasis Rokiškis“ ir dėl to gali kilti problemų.

Straipsnio publikavimo metu Rokiškio socialdemokratų tinklapyje nebuvo nurodyta jokių autorystę žyminčių pastabų, tačiau po pirmininko prašymų žymos apie autorystę „stebuklingai“ atsirado: nurodyta, kad straipsnį parašė „Gimtasis Rokiškis“. Negana to, puslapio apačioje atsirado įrašas, draudžiantis kopijuoti svetainės turinį.

Ar taip turi elgtis save gerbianti viena iš didžiausių Lietuvos partijų? Drausti, žaisti užkulisinius žaidimus?

Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Visuomenės Informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius stebėjosi susidariusia situacija, tačiau plačiau komentuoti nepanoro. LSDP komunikacijos skyriaus vadovė Eglė Samoškaitė taipogi stebėjosi tokiu Rokiškio skyriaus vadovo Tado Barausko elgesiu, o tuo labiau skyriaus draudimu platinti informaciją ir paminėjo, kad Socialdemokratų partija nori kuo plačiau paskleisti žinią apie save, tad jai tik belieka atsiprašyti dėl tokio Rokiškio skyriaus pirmininko elgesio. 

Papildyta:

LSDP komunikacijos skyriaus vadovė Eglė Samoškaitė teigia, kad socialdemokratai siekia paskleisti savo žinias kuo plačiau, todėl bendradarbiauja su visomis žiniasklaidos priemonėmis, kurios veikia etiškais principais.


"Norime, kad mūsų naujienos pasiektų platesnį žmonių ratą, todėl savo žinias siunčiame visoms žiniasklaidos priemonėms. Kita vertus, labai svarbu atsižvelgti į autorinių teisių nuosavybę, kad nebūtų pažeisti nė vienos pusės interesai", - teigia E. Samoškaitė.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video