Andrius Burnickas: „Metas atkurti tarpusavio pasitikėjimą“ (15)

Publikuota: 2019-03-01 Kategorija: Politika
Andrius Burnickas: „Metas atkurti tarpusavio pasitikėjimą“
TS-LKD nuotr. / „Pasibelsime į duris visoje Lietuvoje“ – taip vadinasi TS-LKD regioninių vizitų kampanija, kurios metu partijos atstovai – kandidatai savivaldos rinkimuose ir Seimo nariai – keliauja po regionus ir nuo „durų iki durų“ bendrauja su vietos gyventojais.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bendruomenės atstovai pastarosiomis savaitėmis pasklido po visą Lietuvą, kad tiesiogiai susitiktų su žmonėmis, įsiklausydami į jų problemas ir lūkesčius. Turbūt ne vieną net ir atokiausios vietovės gyventoją nustebimo, kai prie savo durų slenksčio išvydo kurį nors gerai atpažįstamą Seimo narį.

Nori matyti gyvai

„Pastaruoju metu jaučiame žmonių norą kalbėtis gyvai, todėl pradėjome dar aktyviau bendrauti su gyventojais jiems priimtinesniais būdais – tiesiogiai bendruomenėse ar su būriu savanorių einant nuo durų prie durų, klausiant ir įsiklausant, kokiais rūpesčiais žmonės gyvena, – sako TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis. – Visiškai suprantama, kad žmonės nori turėti kokybiškas komunalines, socialines ir sveikatos paslaugas savo mieste ar miestelyje, kokybišką vaikų švietimą, už kurį nereikėtų papildomai mokėti iš savo kišenės, patogias susisiekimo paslaugas. Todėl esame pasiryžę pasiekti, kad toks lūkestis dėl valstybės ir savivaldybės institucijų suteikiamų paslaugų būtų tinkamai išpildytas visoje Lietuvoje. Esame įsitikinę, kad sąžiningai ir profesionaliai dirbdami, galime tai pasiekti“.

TS-LKD partijos (Nr. 6) atstovai į savivaldos rinkimus visoje Lietuvoje žengia su atnaujinta politine programa, daugybe jaunų kandidatų ir pasiruošę kiekvienoje savivaldybėje konkrečiais sprendimais kurti vietos žmonių gerovę, spręsti socialines, sveikatos ir švietimo problemas, stiprinti bei ginti demokratijos vertybes.

Būtina sugrąžinti žmonių pasitikėjimą

TS-LKD kandidatas į Rokiškio rajono merus Andrius Burnickas mato toli gražu neišnaudotą Rokiškio rajono potencialą. Tam reikia plėsti paramą rajono verslui, bendradarbiaujant su rokiškėnais išeiviais bandyti juos sugrįžti į gimtuosius kraštus, nesvarbu, ar iš Lietuvos didmiesčių, ar iš užsienio. Kiekvienas žmogus gali prisidėti prie savo krašto kūrybos. Tačiau joks rokiškėnas nesusigundys grįžti į tėviškę, jei nesijaus laukiamas ir gerbiamas pirmiausia kaip žmogus. Kaip siekti šio tikslo, konservatoriai turi įtikinamų planų.

„Būtina sugrąžinti tarpusavio pasitikėjimą tarp rajono žmonių ir savivaldos institucijų bei pasiekti, kad Rokiškio rajonas taptų geru pavyzdžiu, kaip visi galime prisidėti prie mūsų krašto klestėjimo“, – sako TS-LKD kandidatas į Rokiškio rajono merus A. Burnickas.

Konservatoriai sugrąžintų vieno langelio principą, kad visi savivaldybės lankytojai gautų greitą ir kokybišką informaciją. Kitas tikslas – skaidrinti savivaldybės valdomų įmonių ir savivaldybės administracijos veiklą tam, kad žmonės labiau pasitikėtų valstybės institucijomis. Daugelis Lietuvos žmonių susiduria su teisingumo pareikiu, todėl rokiškėnams tai irgi svarbu. Tam, kad geriausiai būtų atsižvelgta į rajono gyventojų poreikius, būtina didinti seniūnų ir seniūnaičių įtaką planuojant prioritetinius darbus, siekiant artimiau bendradarbiauti su bendruomenėmis.

Tarp prioritetinių darbų TS-LKD komanda Rokiškio rajone numato naujos daugiafunkcės sporto salės statybą, papildomą finansavimą socialiniams pedagogams ir mokytojų padėjėjams, kad švietimo procesas rajono mokyklose būtų kuo sklandesnis ir kokybiškesnis.

Išmintingas, konkretus ir daug dirbantis

Su TS-LKD komanda nuo durų prie durų ėjusi Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė buvo maloniai nustebinta šiltų žvilgsnių iš Juodupės gyventojų. Nesvarbu, kad ne visuomet pažiūros sutampa, bet gyventojai noriai bendravo, dalijosi lūkesčiais ir gal netgi buvo įtikinti balsuoti už konservatorių kandidatą.

Andrius Burnickas – rokiškėnams jau pažįstamas, jauniausias iš kandidatų į merus Rokiškyje, „Auksinio proto“ laimėtojas, išmintingas, konkretus ir daug dirbantis“, –  apibendrino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Gimęs gydytojų šeimoje, mokęsis rajono ugdymo įstaigose ir visiems aplinkiniams įrodęs, kad ir jaunas žmogus gali vadovauti įmonei, sudaryti sėkmingą verslo sandorį ir toliau stabiliai irtis gyvenimo upėje. Mokantis penkias užsienio kalbas, laisvalaikiu užsiimantis saviugda, kandidatas į rajono merus A. Burnickas įrodė, kad galima laimėti: pirmiausia proto mūšį. O jei rokiškėnai pasitikės, laukia ir kitos ypač svarbios pergalės.

Nors gyventojai atvirai pasakojo savo artimiausias problemas, kalbėjo ir apie respublikinę politiką, drąsiai išsakydami nepasitenkinimą valdžia. Per šiuos rinkimus jie gali išsiųsti žinią tiems, kurie įsitaisę šiltuose Vyriausybės rūmuose, kad tokios nedemokratiškos politikos laikas jau praėjo. Patys  Lietuvos žmonės, išreiškę savo valią rinkimuose, gali atversti naują savo valstybės ateities puslapį.

 

Politinė reklama Užs. nr. 0770, bus apmokėta iš TS-LKD savivaldos rinkimų kampanijos sąskaitos.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video