Stasys Mekšėnas: Rokiškis turėtų atsisakyt fejerverkų (33)

Publikuota: 2018-03-14 Kategorija: Kultūra
Stasys Mekšėnas: Rokiškis turėtų atsisakyt fejerverkų
Velykalnio bendruomenės nuotr. / Stasys Mekšėnas (antras iš dešinės) su tinklinio žaidėjais.

Velykalnio bendruomenės vadovas Stasys Mekšėnas pateikė neįprastą pasiūlymą – Kultūros sostinės metais nepirkti fejerverkų.

Tinklinio varžybose fejerverkų nereikia

Velykalnyje kiekvienais metais tradiciškai vyksta tinklinio turnyrai, į kuriuos suvažiuoja ne tik lietuvių, bet ir užsienio tinklininkų komandos. Vykusio posėdžio metu palietus temą apie tinklinio varžybas vyksiančias Velykalnyje, kurios buvo įtrauktos į Kultūros sostinės vasaros švenčių programą, Stasys Mekšėnas pateikė neįprastą prašymą: „Mes, Velykalnio bendruomenė, nusprendėme, kad nenorime fejerverkų mūsų organizuojamose tinklinio varžybose“. Nors prašymas buvo ganėtinai neįprastas, S. Mekšėno idėja susilaukė didelio posėdžio dalyvių susidomėjimo, kuris išaugo į diskusiją ar apskritai kitų metų renginiuose fejerverkai yra reikalingi.

Pinigai „į orą“

Paklaustas apie idėją nenaudoti fejerverkų, Velykalnio bendruomenės vadovas atsakė, kad tiesiog per daug pinigų yra išleidžiama „į orą“: „Taip, fejerverkai gražu, bet pagalvojus, kad vienas fejerverkas kainuoja net apie 1000 Eur ar tas grožis neišblėsta? Juk tai – tiesiogine to žodžio prasme – pinigai į orą. O ką jau kalbėti apie neigiamą poveikį gamtai,”.

Nors pats Stasys Mekšėnas teigė, kad nežinojo, kokios reakcijos tikėtis iš Rokiškėnų, Velykalnio bendruomenės vadovas džiaugiasi, kad sulaukė didelio žmonių pritarimo. “Po to, kai kovo pradžioje vykusiame posėdyje dėl Kultūros sostinės renginių išsakiau idėją, skaičiau atsiliepimus po straipsniu, klausiau žmonių nuomonių Žiemos šventės metu, kuomet renginio vedėjas Kęstutis Matelis per mikrofoną pristatė šią mintį. Nors yra šiai idėjai prieštaraujančiųjų, džiugu, kad dauguma rokiškėnų man pritaria,” – sakė S. Mekšėnas.

Vietoje fejerverkų – išliekamoji vertė

Kadangi Stasio Mekšėno idėja šventes rengti be fejerverkų susilaukė ne tik didelio Kultūros sostinės ambasadorių, bet ir visuomenės pritarimo, Velykalnio bendruomenės vadovas pakišo idėją, kad fejerverkams skiriamus pinigus reiktų investuoti į tai, kas turėtų išliekamąja vertę. „Galėtume atidaryti, pavyzdžiui, Velykalnio bendruomenės sąskaitą, į kurią ne tik įvairios organizacijos ar bendruomenės, bet ir privatūs asmenys galėtų vesti pinigus. Panorai įsigyti fejerverką? Geriau pervesk tuos pinigėlius skirtus fejerverkams į bendruomenės sąskaitą. Vietoje fejerverkų padarykim vaikų žaidimų aikštynus, – idėjas apie tai, kaip galima protingiau investuoti pinigus skirtus fejerverkams išsakė S. Mekšėnas, -  Juk ir patys fejerverkai žmonėms pabodę. Pasaulis žengia į naujoves, inovatyvias programas, kodėl negalime sukurti įdomesnių, naujesnių instaliacijų?“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video