Įspūdingo koncerto belaukiant: režisierius Justinas Krisiūnas teigia, kad tokio pasiūlymo atsisakyti neįmanoma (4)

Publikuota: 2017-04-24 Kategorija: Kultūra
Įspūdingo koncerto belaukiant:  režisierius Justinas Krisiūnas teigia, kad tokio pasiūlymo atsisakyti neįmanoma
Asmeninio archyvo nuotr. / Justinas Krisiūnas

Balandžio 29-ąją 18 val. jaunimą ir ne tik į Rokiškio kultūros centro didžiąją salę sukvies teatralizuotas koncertas „Aš suradau“. Teatrinę jo dalį režisuojantis garsus režisierius Justinas Krisiūnas neslepia, kad jaunieji rokiškėnai aktoriai bei grupė „Kadras“ ruošia nuoširdų, jaudinantį pasirodymą. Tokį, kurio mūsų mieste jau seniai, o gal netgi apskritai, nebuvo.

Gavo pasiūlymą, kurio neįmanoma atsisakyti
Režisieriui J. Krisiūnui savaitgalis – pats darbymetis. Su juo kalbėjomės sekmadienio popietę, kai jis iš repeticijos Rokiškyje skubėjo į Vilnių. Režisierius neslepia: Rokiškiui ir jo jaunimo teatrui jaučia didelę nostalgiją. Todėl nė nesudvejojo, ar verta imtis režisuoti koncerto teatrinę dalį. Juk ant scenos lips jo ugdyti jaunieji aktoriai. Tas kolektyvas, kurio žmonės prieš dešimtmetį Rokiškyje sutelkdavo pilnas sales žiūrovų. Su kuriais publika džiaugėsi, jaudinosi, verkė…
J. Krisiūnas neslepia: derinti darbus nėra lengva. Juolab, kad dabar jis dirba prie savo naujojo filmo. O repeticijoms į Rokiškį tenka derinti laiką, kad jis būtų patogus ir aktoriams, ir jam, ir grupei. O kur dar nuolatinės kelionės į Rokiškį ir atgal į sostinę. Pašnekovas prasitarė: darbas prie savojo filmo nusikėlė į naktis…

Dėl jaunimo – ramus
Po savaitgalio repeticijų režisierius teigė, kad jam dėl pasirodymo ramu. Jis neslėpė džiaugsmo jaunais, kūrybingais mūsų miesto žmonėmis. Jų potencialas ir galimybės režisieriui gerai žinomos: su Rokiškio jaunaisiais aktoriais jis sukūrė ne vieną sėkmingą, pilnas žiūrovų sales sukvietusį spektaklį.
Nors daugelis vyresniųjų vis pabamba, kad jaunimas dabar nebe toks iniciatyvus ir kūrybingas, sulindęs į kompiuterius ir telefonus, režisierius teigia: jaunieji rokiškėnai yra šaunūs. „Kiekvienas jaunuose žmonėse ieško to, ką nori juose matyti. Jei nori įžvelgti blogiečius, banditus, tik juos ir temato. O aš matau žydinčius, gera ateitimi, aistra gyvenimui spindinčius žmones“, – sakė J. Krisiūnas.
Jam smagu dirbti su savo paties ugdytais aktoriais, kurti vilčių teikiantį pasirodymą.

Žiūrovui – nuoširdumo ir tikrumo dovana
Ką išvys rokiškėnai, atėję į teatralizuotą gyvo garso koncertą? „Palinkėčiau žiūrovui pasidžiaugti jaunų žmonių kūryba. Gal aukštojo meno ir neišvysite. Tačiau sukūrėme šiltą, jaukų ir nuoširdų pasirodymą. Apie meilę, skrydį, nuoširdumą… Jame turėsite progą nuoširdžiai pasidžiaugti, pasijuokti, galbūt ir ašarą nubrauksite…“ – pasakojo režisierius J. Krisiūnas.
O grupės „Kadras“ atstovas, vienas pasirodymo organizatorių Kęstutis Čeplinskas prasitarė, kad bilietai į koncertą sparčiai tirpsta: likus savaitei iki renginio jau buvo parduota daugiau nei pusė bilietų. Tad jei nenorite likti už durų ir apie koncertą klausyti tik laimingų draugų atsiliepimus, pats laikas suskubti įsigyti bilietą.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video