Rokiškio kultūros centro kiemelyje – neįprasta idėja ir... meilė poezijai (foto) (0)

Publikuota: 2018-06-15 Kategorija: Kultūra
Rokiškio kultūros centro kiemelyje – neįprasta idėja ir... meilė poezijai (foto)
Monikos Meilutės nuotr. /

Rokiškio miesto gyventojų bei svečių akis traukia naujovės Rokiškio kultūros centro kiemelyje, kuriame stūgso ne tik didžiulė smėlio krūva, bet ir 15 naujutėlaičių suoliukų rėmų. Klausimų lyg ir nekyla – ant suoliukų praeiviai kojas pailsinti ar knygą paskaityti galės. Tačiau ar tikrai?

Kaip pasakojo Rokiškio kultūros centro direktorė Irena Matelienė, kultūros centro kiemelyje iš tikrųjų jau visai netrukus išdygs net 15 naujų suoliukų. Tačiau pridūrė, jog tai – ne eilinė poilsio vieta, o būsimas “poezijos kampelis”. “Tai bus savotiška renginių lauke vieta, kurioje vyks mažieji renginiai bei įvairių kolektyvų repeticijos. Pastariesiems skirsime itin didelį dėmesį, nes norime sudaryti tinkamas sąlygas repetuoti ne tik viduje, bet ir lauke,” – kalbėjo I. Matelienė.

Kad ir kaip jaukiai skambėtų “poezijos kampelio” apibūdinimas, tačiau tai ne vienintelė projekto idėja – suoleliuose bus galima įamžinti savo mėgstamiausias eiles, graviruotais žodžiais išreikšti meilę savo šeimai ar kraštui. Pats idėjos principas suvokiamas labai paprastai: kiekvienas norintysis, naudodamasis savo turimomis lėšomis, galės užsisakyti plieno plytelę, kurioje bus išgraviruotos užsakovo mėgiamos eilės. O prie eilių puikuosis ne tik poeto, bet ir kūrinį išsirinkusio žmogaus ar visos šeimos duomenys. Norėdama parodyti pavyzdį, šią nuostabią idėją direktorė įgyvendins pati pirmoji: “Jau gaminama pirmoji, galima sakyti pavyzdinė, mūsų šeimos plytelė, kurią puoš Pauliaus Širvio kūryba kartu su mūsų šeimos pavarde bei užrašu “Mylim savo kraštą”,”. I. Matelienė teigė, jog graviruojamo poezijos kūrinio autorius privalo būti mūsų kraštietis ir tai vienintelis nuostatas atminimo plytelės gamybai.

Nekantraujanti išvysti savo plytelę direktorė sakė, jog kiek pirmasis plieno kūrinys kainuos – nežinanti, tačiau visas išlaidas padengs pati. “Sužinojusi tikslią kūrinio kainą būtinai ja pasidalinsiu su visais kraštiečiais. Turiu pabrėžti, jog lentelės jokio pelno neneš – kūrėjas apmokės tik gamybą lentelės, kurią mes į suoliuką įliesime už dyką,” – apie įgyvendinamą projektą kalbėjo I. Matelienė.

“Poezijos kampelis” bus atidarytas rugsėjo 15 d. miesto šventės metu, o atidarymo ceremoniją vainikuos viena iš šventės programų skirta poezijai.

 

Akmens masės plytelės

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video