Poezijos kampe planuojamos ir dvikovos (0)

Publikuota: 2019-05-17 Kategorija: Kultūra
Poezijos kampe planuojamos ir dvikovos
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. /

Nuo šiol rajono literatai turės jaukią vietą meninėms popietėms. Kultūros centro kieme atidarytas Poezijos kampas. Vieta jam parinkta puikiai: matyti ir judriausia miesto gatvė, ir popietę šurmuliuojanti Savivaldybės aikštė. O ir praeiviams puiki proga bent kelioms minutėms stabtelti pasigrožėti savo kraštiečių kūryba. Aplinka neįpareigojanti, kviečianti savo eilėmis dalintis ir žinomus rajono poetus, ir dar savo pašaukimo beieškančius rajono žmones.

Pirmieji poezijos skaitymai buvo surengti po atviru dangumi. Oras lepino: popiečio saulėje visu grožiu atsiskleidė subtilios organizatorių parinktos dekoracijos. Antai – lentynėlėje tarp knygų – ir Poezijos kampo plakatas, kviečiantis aplankyti ir tolesnius poetų sambūrius. Šalia – tiek daug įkvėpimo poetams dovanojantys pavasario simboliai – balti ir violetiniai alyvų žiedai.
Jaukioje, kamerinėje aplinkoje pavasarišku gaivališkumu išjudino režisieriaus Eligijaus Daugnoros deklamuojamos, kaip jis pats mano, pavasariškiausio poeto – Henriko Radausko – eilės. Santūriu romantiškumu dvelkianti Danutės Mažeikienės kūryba. Apie jos humoro jausmą ir išradingumą liudijo eilėraštis, kurio visi žodžiai prasidėjo „P“ raide. O ir kiti rajono poetai, literatų klubo „Vaivorykštė“ nariai turėjo kuo pradžiuginti susirinkusiuosius.
Poezija neatskiriama nuo dainos. Taigi muzikos mokytojo Egidijaus Kundroto vadovaujami Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio moksleiviai, pritariant gitaroms, atliko keletą nuotaikingų romantiškų dainų. O Laimos Bieliūnienės ir jos mokinių žaismingas trio džiugino ir kanklių melodijomis, ir smagiu gegutės kukavimą primenančiu skudučių ir švilpynės kūriniu.
Akylesni žiūrovai pastebėjo, kad renginio organizatorės – Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Daiva Vilkickienė bei Kultūros centro kultūrinės veiklos koordinatorė-organizatorė Audronė Telšinskienė buvo pasipuošusios ryškiai žalios spalvos drabužiais. Ką reiškia šis aprangos kodas? „Pavasarį!“, – sakė A. Telšinskienė.
Ji atskleidė ir tolimesnius Poezijos kampo pavakarių planus. Į juos rokiškėnai bus kviečiami visą vasarą, kiekvieno mėnesio trečiąjį trečiadienį. Pirmasis vakaras buvo skirtas tiesiog poezijos skaitymams. O likusieji pavakariai bus teminiai. Antai liepą netgi laukia poezijos dvikovos: du poetai pakaitomis skaitys savo eiles, o klausytojų simpatijos lems dvikovos nugalėtoją. Taigi, vakarai žada būti ir įdomūs, ir emocingi.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video