Pirmieji šimtukininkai! (3)

Publikuota: 2017-07-05 Kategorija: Kultūra
Pirmieji šimtukininkai!

Atrodo, kad egzaminai dar tik prasideda ir po truputį įsibegėja, bet visų abiturientų laimei, jie jau pralėkė ir po truputį atidengia nežinomybės šydą, atskleisdami ilgai lauktus rezultatus. O kaipgi su mūsų šimtukininkais? Visi jie iš Rokiškio Juozo Tumo – Vaižganto gimnazijos. Nuoširdžiausi sveikinimai jiems!
Geriausiai mūsų rajono abiturientams sekėsi anglų kalbos egzaminas: aukščiausią įvertinimą gavo Domas Černiauskis, Rytis Deržinauskas, Dominyka Jasinavičiūtė, Jokūbas Jurevičius, Paulius Vaičekonis. Matematikos egzamino šimtukus gavo Nerijus Laužadis ir Jokūbas Jurevičius. Pastarajam šis šimtukas – jau antrasis. Justinas Makuška gavo šimtuką iš fizikos. Lietuvių kalbos rezultatai taip pat paskelbti, bet, deja, tarp jų nėra nė vieno šimtukininko.
Kokia aukštų rezultatų paslaptis? Paklauskime geriausius įvertinimus pelniusių moksleivių.

 JOKŪBAS JUREVIČIUS

 

Nedariau kažko ypatingo, kad pasiekčiau aukštus rezultatus. Paprasčiausiai stengiausi mokytis ir bandžiau kuo geriau įsisavinti pamokose gaunamą informaciją. Ko nors nesupratęs pamokų metu, visuomet nagrinėdavausi temą iš naujo, o jeigu ir tai nepadėdavo, prašydavau mokytojų pagalbos.
Manau toks požiūris į mokslus ir lėmė neblogus egzaminų rezultatus. Stengdavausi ištaisyti visas atsiradusias žinių spragas. Negaliu sakyti, kad tikėjausi gauti šimtukus iš matematikos ir anglų kalbos, tačiau aukštus šių dalykų įvertinimus numaniau, kadangi mokykloje jie sekėsi ganėtinai neblogai.
Sužinojus pagrindinius egzaminų rezultatus, užplūdo geros emocijos.
Balai pakankamai geri, atvėrė netgi daugiau pasirinkimų ir galimybių negu tikėjausi. Vis dėlto nemanau, kad tai pakeis mano planus. Savo tolimesnių pasirinkimų nežadu keisti. Jau iš anksčiau buvau ganėtinai tvirtai apsisprendęs.

NERIJUS LAUŽADIS

Tam, kad gaučiau šimtuką iš matematikos egzamino, nuosekliai mokiausi. Galiu pripažinti, kad visų namų darbų kruopščiai nedariau, tačiau įdėmiai klausiau, kap  mokytoja dėstė naują medžiagą. Visada bandžiau ją įsisavinti ir pakartoti, atlikdavau po kelis pratimus.
Išsprendęs egzamino užduotis, iškart atsakymus tikrinausi su Jokūbu Jurevičium. Supratau, kad ir aš, ir jis pretenduosime į aukščiausią įvertinimą. Todėl galiu sakyti, kad taip, tikėjausi to. Šiuo metu jaučiuosi puikiai. Esu labai laimingas, gavęs patį aukščiausią įvertinimą.
Didelę įtaką mano sėkmei padarė ir broliai, kurie be priekaištų išlaikė šį egzaminą. Džiaugiuosi, kad nenusileidau jiems . Gautas šimtukas nepakeis mano ateities planų, nes jau seniai žinojau, kad savo gyvenimą siesiu su programavimu. Šio apsisprendimo ir laikausi.


DOMAS ČERNIAUSKIS

Iš tikrųjų, būtent dėl šio šimtuko per galvą tikrai nesiverčiau. Anglų kalba visada būdavo mano aplinkoje, ją gerai supranta mano brolis, pusbrolis, kurie ir skatino žiūrėti filmus, televizijos laidas bei skaityti šia kalba. Todėl, galiu teigti, kad ji man sekasi natūraliai.
Apskritai, esu britų kultūros fanatikas, o viena ryškiusių šios kultūros dalių – kalba! Taigi, ja pasidomėti teko giliau.
Tikėjausi aukšto įvertinimo, bet nespaudžiau savęs, laukdamas šimtuko.
Emocijos, be abejonės, yra geros. Labiausiai pozityvą skleidžia ne pats rezultatas, o kiek daug žmonių džiaugiasi kartu su manimi! Ateities planų tai nekeičia, o tik stumteli arčiau svajonių.

DOMINYKA JASINAVIČIŪTĖ. Tokių rezultatų nebūčiau pasiekusi be mokytojos Irenos Laužadienės pagalbos. Žinoma, mokiausi ne tik naudodamasi mokytojos pagalba.
Dariau tai ir savarankiškai. Tikėjausi tokių aukštų rezultatų, bet kartu  šiek tiek abejojau savo jėgomis. Šiuo metu emocijos puikios. Šimtukas ateities planų nekeičia. Jis pravers, stojant į universitetą.

PAULIUS VAIČEKONIS. Prie visko ypatingai daug prisidėjo Šarūnas Valunta ir jo labai sunkus darbas. Aš taip pat įdėjau daug pastangų, tačiau dirbdami kartų pasiekėm nesuvokiamus rezultatus, kurių iki tol visai nesitikėjau.

 


Ieva RAKAUSKAITĖ

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video