Pasirengimas Lietuvos šimtmečio Dainų šventei trunka ketverius metus (1)

Publikuota: 2018-01-23 Kategorija: Kultūra
Pasirengimas Lietuvos šimtmečio Dainų šventei trunka ketverius metus

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson susitiko su Dainų švenčių nacionalinės komisijos atstovais ir aptarė pasirengimą šventės programai bei organizacinius klausimus.

Kultūros ministrė pabrėžė, kad: „Dainų šventė – vienas didžiausių Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginių, todėl komisijos darbas – labai atsakingas ir svarbus. Turime pasistengti, kad ši šventė būtų išskirtinė ir įsimintina. Juk Dainų šventė padeda pristatyti Lietuvą pasaulio kultūros kontekste“.

Pasak Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Dainų šventės direktorius Sauliaus Liausos, pasiruošimas pradėtas jau seniai – didžiausiam šalies kultūros įvykiui parengti reikia ketverių metų. Šiuo metu intensyviai ruošiamos keturiolikos renginių meninės programos. Jos džiugins ne tik tradiciniais reginiais, bet ir naujovėmis. S.Liausa atskleidė, kad 2018 metais numatomas Dainų šventės „Vardan tos...“ dalyvių žygis per Lietuvą, kurį lydės varpo – šventės simbolio – skambėjimas.

Posėdyje dalyvavo Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo vadovas Juozas Mikutavičius ir šventės meninių programų vadovai – Vladas Braziūnas, Leokadija Dabužinskaitė, Artūras Dambrauskas, Vytautas Miškinis, Vida Šatkauskienė, Ugnius Vaiginis ir Remigijus Vilys.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtu sprendimu Dainų švente šiais metais rūpinasi ne tik Kultūros ministerija, bet ir į šį procesą įtrauktos kitos ministerijos bei žinybos.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video