Lietuvos kultūros sostinei ieškoma kultūros vadovo (4)

Publikuota: 2019-01-07 Kategorija: Kultūra
Lietuvos kultūros sostinei ieškoma kultūros vadovo

Rokiškio Kultūros centras jau nuo lapkričio vidurio be direktorės: buvusioji direktorė Irena Matelienė kultūros reikalus kuruoja savivaldybėje: ji tapo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiaja specialiste. Kultūros centras šiemet yra viena strateginių įstaigų, mat gruodžio 8-ąją Rokiškis tapo Lietuvos kultūros sostine. Savivaldybės kuluaruose kalbėta, kad konkursas Rokiškio kultūros centro direktoriaus pareigoms užimti bus paskelbtas dar prieš Naujuosius. Tačiau meras atitinkamą potvarkį pasirašė gruodžio 28-ąją, o skelbimas apie konkursą savivaldybės svetainėje pasirodė tik sausio 3-ąją.

Reikalavimai – demokratiški


Vienas įdomiausių konkurso aspektų – reikalavimai kandidatams. Dauguma reikalavimų – elementarūs, pavyzdžiui, turėti humanitarinių, socialinių mokslų ar menų srities aukštojo mokslo diplomą. Išmanyti savo darbo srities specifiką, ją reglamentuojančius teisės aktus. Kalbėta, kad kai kuriuos numanomus pretendentus į šį postą atbaidytų reikalavimas turėti kultūros srities įstaigos vadovavimo kelerių metų patirtį. Tačiau šio reikalavimo nėra, pretendentai turi: „turėti ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį kultūros srityje“.

Dokumentams pateikti – keturiolika dienų


Pretendentų dokumentai priimami 14 kalendorinių dienų nuo konkurso paskelbimo (terminas skaičiuojamas nuo kitos dienos po konkurso paskelbimo, jei paskutinė termino diena yra ne darbo ar oficialios šventės diena, tai termino pabaigos diena laikoma artimiausia po jos einanti darbo diena), kilus abejonių dėl pretendento atitikties ir dėl pateiktų dokumentų patikslinimo ar papildymo, terminas gali būti pratęstas 5 kalendorinėms dienoms, jeigu pretendentai yra papildomai paklausiami dėl papildomų duomenų pateikimo.
Dokumentus kandidatai turi pateikti Valstybės tarnybos departamento interneto svetainėje www.vtd.lt.
Pretendentų atrankos būdas – testas žodžiu: vyks pokalbis ir kandidatas turės pristatyti savo veiklos programą.


„Rokiškio Sirenos“ ir rajono savivaldybės inform.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video