Laisvalaikis kultūros apsuptyje: filharmonija ir teatrai (0)

Publikuota: 2019-02-13 Kategorija: Kultūra
Laisvalaikis kultūros apsuptyje: filharmonija ir teatrai

Filharmonija ir teatrai yra tikriausiai labiausiai kultūrą puoselėjančios vietos, kur kiekvienas lankytojas bent trumpam pasijaučia lyg kitame pasaulyje. Stebint muzikinį koncertą, ar šimtą kartų atreperuotą spektaklį, profesionalų darbas užgniaužia kvapą, o pasibaigus pasirodymui norisi atiduoti jiems visą pagarbą už nuostabiai ir prasmingai praleistą laiką.

Teatro magija

Teatre vykstantys stebuklai yra palietę beveik kiekvieną žmogų – nuo vaiko, kuris svajoja tapti aktoriumi, iki senolio, lankančio teatrą. Iš tiesų ilgainiui daugelis mūsų tampa žiūrovais – laukiančiais, kol prasivers paslaptinga užsklanda, vedanti į kitą pasaulį…

„Vilniaus mažasis teatras“ – pačiame sostinės centre, legendiniame pastate jau prieš 10 metų įkurtas teatras – viena patraukliausių miesto kultūros erdvių. Ypatinga teatro pastato dvasia jaučiama spektakliuose, architektūroje, interjere.

„Vilniaus mažojo teatro“ repertuare – daugiau kaip 20 spektaklių: nuo klasikinių spektaklių iki šiuolaikinių jaunų, pripažintų režisierių darbų. Šiuo metu repertuare puikuojasi: „Dėdės ir dėdienės“, „Motina“, „Trys seserys“, „Marti“ ir t. t. Taip pat čia rasite ir spektaklių mažiesiems žiūrovams. „Mano batai buvo du“ yra vienos dalies spektaklis 2-8 metų vaikams. Teatras netgi organizuoja teatralizuotą ekskursiją vaikams nuo 5 iki 12 metų.

Norintiems savo vaiką supažindinti su geros nuotaikos, gražių emocijų ir nepamirštamų prisiminimų kupinais spektakliais kviečiame apsilankyti „Raganiukės teatre“, kur spalvinga pasakų karalystė įtrauks ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius.

Raganiukės teatras“ turi patį didžiausią spektaklių vaikams nuo 3 iki 13 m. repertuarą Lietuvoje. Teatras nutiesia giją tarp praeities ir dabarties, padeda kurtis jaunojo žiūrovo pasaulėvaizdžiui, formuotis vertybėms ir idealams. Moko jį atskirti gėrį nuo blogio, pamatyti grožį gyvenime ir žmonėse. Šio teatro repertuare galite išvysti tokius spektaklius kaip „Pifo nuotykiai“, „Raganiukės gerumo burtai“, „Batuatas katinas“, „Katinėlis ir Gaidelis“, „Trys paršiukai“ ir kitus gerai žinomus pasakų veikėjus ant scenos.

Anželika Cholina – viena žinomiausių Lietuvos choreografių, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, šokio teatro A|CH įkūrėja. A. Cholinos šokio spektakliai išskirtiniai, juose persipina klasikinio baleto, šiuolaikinio šokio ir vaidybos elementai. Pasak choreografės, raiškos priemonių ir šokėjų bei aktorių pasirinkimas priklauso tik nuo spektaklio temos, o temų spektras iš tiesų platus: nuo antikinių dramų, pasaulinės literatūros klasikos ir nacionalinės tematikos pastatymų iki choreografinių spektaklių pagal argentinietiško tango ar lietuvių folkloro melodijas. Tačiau, šiuo metu populiariausias spektaklis yra  L. Tolstojaus „Ana Karenina“. Rašydamas romaną „Ana Karenina“ L. Tolstojus pirmąkart prabilo apie moters teisę į laimę, apie tai, kad moteris neturi tapti vyro savimeilės ir pasitenkinimo įrankiu. Gyvenimas pagal taisykles priešinamas tikram gyvenimui, gyvam žmogui, bet tai tik viena iš choreografei svarbių temų.

Apsilankymas filharmonijoje

Lietuvos nacionalinė filharmonija yra didžiausia Lietuvos korcentinė įstaiga, kuri puoselėja šalies muzikinę kultūrą ir muzikos atlikėjų meną, siekia supažindinti su klausytojais. Čia grojama tiek klasikinė, tiek šiuolaikinė muzika, tad mėgstamą koncertą čia ras ir jaunesnieji kultūros mėgėjai, ir vyresnioji karta.

Jei ieškote dovanos artimajam, bilietai į pasirodymą tikrai sujaudins kiekvieną. Tačiau, jei nežinote kokio žanro koncertai labiausiai patiktų dovanos gavėjui, rinkitės dovanų rinkinį „Žvilgsnis į sceną“, kuriame yra net 20 pasiūlymų iš kurių artimasis galės pasirinkti vieną, labiausiai patinkantį. Gera žinia, jog kuponas galioja net 12 mėnesių, tad laisvą vakarą, pasimėgauti nuostabiu koncertu, ras net ir pats užimčiausias žmogus.

Jei itin rimtai domitės filharmonijos veikla, čia galite sudalyvauti ir 1,5 val. trukmės ekskursijoje, kurios metu ekskursijos vadovė Janija Pranaitytė supažindins Jus su filharmonijos istorija, architektūra ir net turėsite galimybę apsilankyti atviroje orkestro repeticijoje. Minimalus žmonių skaičius grupėje – 20, maksimalus – 30.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video