Gimnazistų foto paroda „XX a. Lietuvos laisvės kelias: šešios valandos po Rokiškio rajoną“ pradėjo kelionę (0)

Publikuota: 2017-11-28 Kategorija: Kultūra
Gimnazistų foto paroda „XX a. Lietuvos laisvės kelias: šešios valandos po Rokiškio rajoną“ pradėjo kelionę

Paviešėjusi keletą dienų pas projekto „Noriu byloti“ organizatorių VšĮ „Savas Rokiškis“, gimnazistų fotoparoda „XX a. Lietuvos laisvės kelias: šešios valandos po Rokiškio rajoną“ pradėjo kelionę po gimnazijas. Pirmieji savo darbus pamatė Pandėlio fotografai.


Pandėlio gimnazijoje parodos atidarymo proga įvyko pačių gimnazistų surengta projekto „Noriu byloti“ pristatymo popietė. Į parodą prie bibliotekos susirinko I-IVg kl. mokiniai. Projekto dalyviai dalijosi savo įspūdžiais iš kelionės, susitikimu su ekspertais, skaitė istorinius esė. Parodos atidarymo metu buvo prisiminta partizanės poetės Dianos Glemžaitės, kuri baigė Pandėlio pradinę mokyklą, gyvenimo ir žūties istorija, parodytos jos nuotraukos iš Glemžų šeimos albumo, skambėjo poetės eilėraščiai.
Parodą sudaro 13 stendų, juose jaunuoliai per nuotraukas įtaigiai pasakoja apie mūsų krašto skausmingą, bet kartu ir viltingą XX a. Lietuvos kelią į laisvę.


Projektas „Noriu byloti“ vyksta rugpjūčio 25 d. – gruodžio 31 d. Jį remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija, Rokiškio rajono savivaldybė. Per projektą, naudojant neformalaus švietimo metodus, gimnazistai taip pat kuria XX. a. Lietuvos nepriklausomybės kovų audiomaršrutą Rokiškio krašte.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video