Fantastiškas „Pandėlio balsiukų“ savaitgalis (2)

Publikuota: 2019-03-07 Kategorija: Kultūra
Fantastiškas „Pandėlio balsiukų“ savaitgalis

Savaitgalis Pandėlio universalaus daugiafunkcio centro dainavimo studijos „Pandėlio balsiukai“ jauniesiems talentams buvo labai įtemptas. Jie sėkmingai dalyvavo net dviejuose tarptautiniuose konkursuose. Jaunieji talentai pelnė ne tik puikius prizus, bet ir labai solidžius komisijų įvertinimus.

 

„Rokiškio Sirenos“ žiniomis, pasirengimas šiems konkursams truko ne vieną mėnesį. „Pandėlio balsiukų“ vadovė Vilma Likienė pasakojo, kad kolektyvas labai intesyviai ir entuziastingai ruošėsi pasirodymams, su užsidegimu repetavo autoritetingoms konkursų žiuri planuojamas atlikti dainas, planavo ir kruopščiai derino sceninį įvaizdį.

 

Kovo 2-ąją sostinėje surengtame  vokalistų konkurse „Space 2019“ dalyvavo mokytojos Vilmos Likienės mokinė Gabija Dovydėnaitė. Kaip jos mokytoja sako „vienu šūviu du zuikiai“. Mergina neliko nepastebėta didžiuliame varžovų būryje: jai pavyko ne tik iškovoti antrąją vietą, bet ir pelnyti sceniškiausio įvaizdžio nominaciją.

 

Kovo 3d. Latvijoje, Daugpilyje vykusį konkursą „Sapni piepildas“ („Svajonės pildosi“) galima laikyti „Pandėlio balsiukų“ triumfo akimirka. Autoritetinga komisija vertino kelių amžiaus grupių atlikėjų pasirodymus. Mokytoja Vilma Likienė ypatingai džiaugiasi mažąja „Pandėlio balsiukų“ karta, dar tik žengiančia pirmuosius žingsnius į rajono, šalies ir tarptautines scenas. Debiutavę tokio lygio konkurse ir stoję į lygią kovą su patirtį turinčiais kolektyvais, mažieji laimėjo antrąją vietą ir apdovanoti nugalėtojų diplomu bei sidabro medaliais.

Sėkmingai pasirodė ir solistės Evelina Žiaugrytė ir Liepa Dabriškaitė. Jos savo amžiaus kategorijose pelnė antrąsias vietas ir apdovanotos nugalėtojų diplomais ir taurėmis.

 

Pačių geriausių žiuri atsiliepimų, kolegų pedagogų vertinimų sulaukė sesių Gabijos ir Kristinos Citavičiūčių duetas. Jų pasirodymas buvo toks įsimenantis, kad jį socialiniame tinkle savo paskyroje ne kartą paminėjo ir konkurso organizatoriai. Duetas pelnė patį aukščiausią įvertinimą ir apdovanotas pirmosios vietos diplomais ir taurėmis. Šis duetas buvo vienas iš trijų konkursantų, pretendavo ir į patį aukščiausią konkurso įvetinimą – žiuri Didįjį prizą. Tačiau žiuri nepasiekė bendro sutarimo, kuriam iš pretendentų skirti šį prizą, todėl apsispręsta jo neskirti apskritai. Tačiau žiuri atstovai atsiuntė ne vieną dueto pasirodymą giriančią žinutę.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video