Dainų šventėje "Vardan tos..." jaunieji Rokiškio aktoriai scenoje... nepasirodė (14)

Publikuota: 2018-07-06 Kategorija: Kultūra
Dainų šventėje
S. Artemievos vaikų teatro kolektyvas

Birželio 30 dieną Vilniuje prasidėjo Lietuvos šimtmečiui skirta dainų šventė ''Vardan tos...'' vienijanti bei pritraukianti lietuvius iš viso pasaulio. Tai – kasmetine Lietuvos tradicija tapusi šventė stulbinanti viso pasaulio lietuvių pasirodymais, dainomis bei šokiais. Liepos 4 dieną vykusios teatro dienos „Sau, tautai, žmonijai“ proga didžiojoje Vilniaus Katedros scenoje žiūrovai turėjo išvysti ir Rokiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro pasirodymą, tačiau jaunieji aktoriai scenoje... nepasirodė.

Kaip pasakojo Rokiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro vadovė Svetlana Artemieva pasirodymui, kuris, deja, neįvyko mergaitės ruoštis pradėjo dar pernai. „Statyti kompoziciją, mokytis ir repetuoti pradėjome dar 2017 m. lapkričio mėnesį. Tikrai daug dirbome, stengėmės, juk tokiame renginyje pasirodyti ruošėmės…” – prisiminė S. Artemieva.

Deja, tačiau visas, pasirodyti turėjusių mergaičių laikas, skirtas repeticijoms buvo išeikvotas perniek – didžiojoje scenoje žiūrovai išvydo vaikų ir jaunimo teatrų pasirodymus iš visos Lietuvos, bet tarp jų rokiškiečių nebuvo. “Galiu pasakyti trumpai – gavosi labai nemalonus nesusikalbėjimas su vadove kito kolektyvo, kuriame šoko dvi, teatro pasirodyme turėjusios pasirodyti mano mergaitės. Kuomet jau spaudė laikas ir iki mūsų pasirodymo liko visai nedaug ėmiau skambinti vadovei ir klausti, kada mano režisuotame pasirodyme turėjusios dalyvauti mergaitės galėtų “pabėgti” iš choreografijos repeticijos, nes mūsų pasirodymas jau visai ant nosies. Nemalonu, tačiau sulaukiau tik atsakymo, jog kol šokio repeticija nebus baigta – nė viena mergaitė į teatro sceną nekeliaus, o po šių žodžių sekė nepertraukiamas mobiliojo telefono pypsėjimas, nes vadovė tiesiog nutraukė pokalbį…” – liūdnai kalbėjo teatro vadovė.

S. Artemieva teigė bandžiusi rasti kompromisą, jog bendrame iš visos Lietuvos atvykusių jaunimo teatrų pasirodyme rokiškietės bus paskutinės – šešioliktos, kad choreografijos vadovė spėtų surepetuoti ir paleistų mergaites tam trumpam, 10-15 minučių tetrunkančiam pasirodymui. „Ieškojau kompromisų, kad tik mano mergaičių pastangos nenueitų per niek – juk begalę laiko išnaudojome ne tik repeticijoms, bet ir kostiumų siuvimui. Tačiau kolektyvo vadovei netiko net ir toks variantas... O vėliau sužinojau, jog kai pasirodymas, kuriame turėjome dalyvauti ir mes, buvo baigtas, choreografijos mokyklos kolektyvas dar nė nebuvo pradėjęs savo repeticijos... Ironiška, nes viena mergaitė trypčiojo ir laukė, kada gi ateis jos kompanionės ir visos drauge galės žygiuoti į didžiąją sceną. Deja, mergaitės nepasirodė, o man tik liko giliai, giliai širdyje užspausti tą apmaudą, kad nepravirkčiau,“ – jausmais dalinosi S. Artemieva.

Rokiškio vaikų ir jaunimo teatro vadovės teigimu labiausiai gaila pačių mergaičių, kurios pasirodyme dalyvauti labai norėjo. „Juk mums tai buvo didysis pasirodymas, žingsniai į didžiąją sceną, o kitam kolektyvui – tik repeticija... Viską buvome suderinę iš anksto, tikrai ne mes vieni „dalinomės“ mergaitėmis, kurios pasirodė su skirtingais kolektyvais, bet su tokia problema susidūrėme tik mes. Repetavome, sukneles siuvome, į šventę keliavome... apsisukome ir, šluostydamiesi ašaras, sugrįžome atgal į Rokiškį, bent sudainavę finalinę giesmę...“ – pokalbį užbaigė Rokiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro vadovė Svetlana Artemieva.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video